Corona beleid

Coronabeleid maatschap Kinderfysiotherapie & Kinderergotherapie Middelburg

CORONA UPDATE 20-12-21: Met de nieuwe maatregelen gaat er helaas weer veel dicht. Wij mogen en zullen de komende tijd openblijven. Alle behandelingen die gepland staan kunnen doorgaan. Ook kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden. Uiteraard blijven we voorzichtig en dragen we mondkapjes, houden we afstand waar mogelijk is en wordt er getest bij klachten. Voor meer informatie zie ons Corona beleid.

Via deze weg willen we u graag informeren welke maatregelen wij treffen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De berichtgeving van het RIVM, onze beroepsgroep en de GGD zijn hierin leidend voor ons.

Dit houdt in dat het mogelijk is om op de praktijk/ aan huis af te spreken. Het is ook nog steeds mogelijk om te behandelen via de telefoon of te videobellen (u ontvangt een link naar ‘Microsoft TEAMS’ in uw mail, klik van tevoren op ‘accepteren’ en op het moment van de afspraak op ‘deelnemen’). Deze overweging maken we samen met u. Zowel de telefonische zitting als het videobellen wordt als één behandeling gerekend richting uw zorgverzekeraar. Ook als u een nieuwe patiënt bent kan de eerste afspraak via videobellen gepland worden.

De behandelingen op scholen, Juvent medisch kinderdagverblijven en Stichting Lentekind zijn ook weer opgestart in overleg met de instelling en de ouders.

Voor alle behandelingen face-to-face geldt alsnog dat deze niet doorgaan als u/uw kind op één of meer vragen hieronder antwoord met ‘ja’. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met de praktijk op om een oplossing hiervoor te zoeken.

Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen:
· neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
· Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
· Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
· Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen corona vastgesteld?

Uitzondering voor kinderen tot 4 jaar: Deze mogen wel komen als ze neusverkouden zijn (snot in/uit de neus (kleur maakt niet uit) evt. met niezen, kuchen of incidenteel hoesten, en/of keelpijn.) Deze mogen dus alsnog niet komen als ze last hebben van benauwdheid, koorts (vanaf 38°C), hoesten en/of reuk/smaakverlies. En ook niet als ze in de afgelopen 10 dagen nauw contact hebben gehad met iemand die positief getest is op COVID-19.

Heeft u een afspraak op de praktijk/aan huis gemaakt met onze therapeut? Dan vragen we u om de volgende maatregelen te nemen:
· Geen handen schudden
· Was je handen voor en na de afspraak ( ga thuis vooraf naar de WC, zodat onze alleen in nood gebruikt wordt)
· 1 persoon begeleiding per therapeut
· Hoest en nies in je elleboog
· Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten en therapeut
· Ventileer de ruimte door ramen/deuren tegenover elkaar open te zetten
· Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet.

Mondkapjes
We willen als praktijk hier bedachtzaam mee omgaan. Bij een behandeling waar de 1,5 m niet gegarandeerd kan worden dragen wij een mondkapje; tevens op de gang.  Dat betekent dat we altijd een mondkapje ter beschikking hebben om te dragen, mocht u dit fijn vinden. Tevens kunt u zelf te allen tijde ervoor kiezen er een te dragen indien gewenst.

Als uw therapeut verkoudheidsklachten of koorts heeft dan zullen wij de afspraak verplaatsen. 

Verder wassen we voor en na de behandeling onze handen, desinfecteren we onze handen, tafels en deurklinken regelmatig, hoesten we in onze elleboog en geven wij geen handen. Alle gebruikte materialen worden regelmatig gereinigd. We plannen de behandelingen zo dat u zo min mogelijk andere patiënten en therapeuten tegenkomt. We volgen hierin de hygiënerichtlijn van onze beroepsgroep (KNGF en EN).

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn of u twijfelt wat slim is om te doen, neem dan contact met ons op!