Corona beleid

Corona beleid

UPDATE 12-05-2020:

Via deze weg willen we u graag informeren welke maatregelen wij treffen om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. De berichtgeving van het RIVM, onze beroepsgroep en de GGD zijn hierin leidend voor ons.

Dit houd in dat we vanaf 11 mei de behandelingen op de praktijk/aan huis geleidelijk gaan opschalen, het is weer mogelijk om op de praktijk/ aan huis af te spreken. Het is ook nog steeds mogelijk om te behandelen via de telefoon of te videobellen (u ontvangt een link naar ClickDoc in uw mail). Deze overweging maken we samen met u. Zowel de telefonische zitting als het videobellen wordt als één behandeling gerekend richting uw zorgverzekeraar. Ook als u een nieuwe patiënt bent kan de eerste afspraak via videobellen gepland worden.

De behandelingen op scholen, Juvent medisch kinderdagverblijven en Stichting Lentekind worden langzaam weer opgestart in overleg met de instelling en de ouders. Mocht u graag sneller begeleiding krijgen, neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden op afstand.
In dit proces van opschalen blijft veiligheid en gezondheid voorop staan, daarom gaat dit stapsgewijs. Dit betekend dat niet alle afspraken op korte termijn gepland kunnen worden en dat er verschil kan zitten in wanneer patiënten starten en hoe onze therapeuten werken.

Voor alle behandelingen face-to-face geldt alsnog dat deze niet doorgaan als u/uw kind op één of meer vragen hieronder antwoord met ‘ja’. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met de praktijk op om een oplossing hiervoor te zoeken.

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?

• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Heeft u een afspraak op de praktijk/aan huis gemaakt met onze therapeut? Dan vragen we u om de volgende maatregelen te nemen:

  • Geen handen schudden
  • Was je handen voor en na de afspraak (En ga thuis vooraf naar de WC, zodat onze alleen in nood gebruikt wordt)
  • 1 persoon begeleiding per therapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Mocht uw therapeut verkoudheidsklachten of koorts hebben dan zullen wij de afspraak sowieso verplaatsen.

Verder wassen we voor en na de behandeling onze handen, desinfecteren we onze handen en deurklinken regelmatig, hoesten we in onze elleboog en geven wij geen handen. Alle gebruikte materialen worden na elke behandeling gereinigd. We plannen de behandelingen zo dat u zo min mogelijk andere patiënten en therapeuten tegenkomt. We volgen hierin de hygiënerichtlijn van onze beroepsgroep (KNGF en EN).

Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn of u twijfelt wat slim is om te doen, neem dan contact met ons op!