Loopproblematiek

Tijdens de ontwikkeling komt een afwijkend looppatroon regelmatig voor. Het kan zijn dat kinderen bijvoorbeeld een tijdje op hun tenen lopen of hun voeten wat meer naar binnen of naar buiten gedraaid neer zetten. Ook kun je wel eens een tijdje wat verschil zien tussen links en rechts tijdens het lopen of rennen.  

 Het jonge kind ontwikkelt zich vooral door te ontdekken en te proberen. Zijn kinderen wat ouder en gaan ze bijna naar school, dan zie je vaak een stabieler looppatroon.  

Mochten er bijzonderheden zijn bij het lopen, dan kan dit ook een duidelijke reden hebben. Bij pijn gaat een kind anders lopen, maar ook als het kind hypermobiel is of een afwijking heeft in de stand van de voeten. 

 Mocht u twijfelen over het looppatroon (of de stand van de voeten) van uw kind, dan kunt u altijd contact met ons opnemen en voorzien we u van een advies. Het kan zijn dat een behandeltraject niet nodig is, maar mocht dit wel zo zijn dan is het fijn om er op tijd bij te zijn!  

 

U kunt ook gebruik maken van ons gratis “kindervoetenspreekuur”. Hier kunt u zich als ouder voor inschrijven via onze website. Tijdens dit spreekuur wordt er kort door zowel de kinderpodotherapeut als kinderfysiotherapeut gekeken naar uw vraag en krijgt u een advies over wat te doen.  

Scroll to Top