Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken door:

 • op de button Afspraak maken te klikken en het afspraakformulier in te vullen en te verzenden (u wordt na het verzenden van het afspraakformulier zo snel mogelijk teruggebeld voor het maken van een afspraak);
 • op het menuonderdeel afspraak maken te klikken;
 • op het menuonderdeel Info – Formulier – afspraakformulier te klikken;
 • u kunt telefonisch contact opnemen met de praktijk op 0118-640339 om uw vraag te stellen en/of aanmelding te doen;
 • een mail sturen naar info@kinderfysiomiddelburg.nl.

-We zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met ademhalingsproblemen zoals astma, dysfunctionele ademhaling, hyperventilatie etc.

– Onze kinderbekken-kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met poep- en plasproblemen zoals ophoudgedrag, zindelijkheid, ongelukjes, obstipatie, angst, blaasontsteking, diarree, buikpijn etc.

-We zijn gespecialiseerd in het behandelen van zuigelingen, bijvoorbeeld bij te vroeg/klein geboren baby’s, voorkeurshouding, afplatting van de schedel, onrustige/overtrekkende baby’s, (verborgen) reflux, stimuleren motorische ontwikkeling.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met overgewicht en/of conditionele problemen.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met motorische problemen, zoals leren staan, lopen, fietsen, aankleden, eten, houdingsproblemen (zoals scoliose), DCD etc.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van looppatronen, zoals bij tenenlopers, kinderen die met de voeten ver naar binnen of juist naar buiten lopen etc.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met schrijfproblemen.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met prikkelverwerkingsproblemen, zoals bij kinderen waar prikkels sterker of juist minder sterk binnenkomen.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met hechtingsproblematiek, we maken gebruik van de Sherborne methode.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met blessures, zoals enkelklachten, knieklachten, heupklachten, polsklachten, elleboogklachten, schouderklachten, rug/nekklachten, hoofdpijnklachten etc.

-We zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met lichamelijke beperking, zoals CP, NMA, EMB, NAH, syndromen en andere aandoeningen.

-We zijn gespecialiseerd in het aansluiten en stimuleren van kinderen met autisme, ADHD, ADD, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid etc.

Onze kinderbekken-kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met poep- en plasproblemen zoals ophoudgedrag, zindelijkheid, ongelukjes, obstipatie, angst, blaasontsteking, diarree, buikpijn etc. 

Kinderfysio & Kinderergotherapie Middelburg, Johan van Reigersbergstraat 2  te Middelburg.
Klik hier voor de  route.

 • We hebben contracten met alle zorgverzekeraars, u kunt bij uw zorgverzekeraar opvragen hoe u verzekerd bent en als u contact met ons opneemt kunnen we vaak zien hoe dit voor u geregeld is.
 • Voor kinderfysiotherapie is het zo dat de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering en daarna er vaak nog behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Soms is het mogelijk om een chronische machtiging aan te vragen met een verwijzing van een specialist, waardoor er meer behandelingen vergoed worden.
 • Voor kinderergotherapie is het zo dat de eerste 10 behandeluren worden vergoed uit de basisverzekering en daarna er soms nog 2 behandeluren uit de aanvullende verzekering vergoed worden afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Het is in Nederland helaas niet mogelijk om een chronische machtiging aan te vragen voor kinderergotherapie.
 • Zie voor meer volledige informatie in het menuonderdeel Info –  ‘Tarieven & betalingsvoorwaarden’ 
 • Dagelijks bewegen en geregeld sporten is voor iedereen belangrijk, zeker voor kinderen. Wij willen graag met jullie rond de tafel gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn.
 • We onderzoeken en testen uw kind, zodat we advies op maat kunnen geven.
 • We zoeken samen met jullie naar mogelijkheden binnen reguliere sportverenigingen zodat uw kind een sport kan vinden die plezier oplevert.
 • Indien het niet lukt om gelijk een reguliere sport te vinden is het mogelijk om bij ons mee te draaien met Fitkids

Ja, er zijn mogelijkheden om thuis te behandelen. We behandelen aan huis bij de meeste kinderen van 0-2 jaar en bij kinderen die ouder zijn als dit een aanzienlijke meerwaarde heeft. Aan huis behandeling vindt altijd plaats op indicatie van een arts.

-u kunt hier lezen wat onze klachtenregeling is;
-u vindt hier het formulier om een klacht in te vullen en te versturen naar onze praktijk.